Price € 998.000,- k.k.
Bedrooms 5
Outside space patio/atrium
Living area 146 m2

Description

‘UNIEKE KANS MIDDEN IN DE HISTORISCHE BINNENSTAD VAN AMSTERDAM’

WIJ BIEDEN AAN EEN RIJKSMONUMENTAAL PAND UIT DE 17E EEUW VAN CIRCA 146M2 MET 4 SLAAPKAMERS, EEN PATIO TUIN AAN DE ACHTERZIJDE MET WATERPUT EEN VERNIEUWDE FUNDERING EN NIEUWE HARDSTENEN STOEPEN.

INDELING:

De woning heeft 2 entrees; een op de bel-etage en een bij het souterrain.

SOUTERRAIN
Entree souterrain: zeer ruime woonkeuken die is voorzien van inbouwapparatuur zoals o.a. een 4-pits gasfornuis, afzuigkap, combi oven/magnetron, ijskast en vaatwasser.

Aan de achterzijde is een ruime berging met de opstelling van o.a. de wasmachine, droger en een losse vriezer. Deze woonlaag heeft een separaat zwevend toilet en een wasruimte.

Trap naar de bel-etage.

BEL-ETAGE
Deze woonlaag heeft ook een eigen entree middels privé stoep aan de voorzijde van het huis.

Zeer gezellige woonkamer die is verdeeld in een ruimte aan de voor- en achterzijde. Achter de woonkamer (in het achterhuis) is tevens een voormalige werkruimte die u naar eigen wens een nieuwe functie kunt geven. Deze ruimte geeft toegang tot de buitenruimte.

De verzorgde tuin is een gemeenschappelijke binnenplaats met de buren van 281. De tuin heeft een originele waterput.

In de woonkamer is de trap naar de eerste verdieping.

EERSTE VERDIEPING
Overloop, ruime slaapkamer aan de achterzijde met walk-in-closet en een en-suite badkamer die is voorzien van een ligbad, separate douche, wastafel en toilet.

Aan de voorzijde is een heerlijk gezellige studeerkamer met fantastisch uitzicht over de gracht.

In de hal is een trap naar de tweede verdieping.

TWEEDE VERDIEPING
Deze verdieping heeft twee slaapkamers en een separaat toilet met wastafel. Op deze verdieping is een kast met de CV-ketel.

VLIERING
Aan de achterzijde (boven de slaapkamer) is een vliering, ideaal voor de Kerstspullen en al uw andere spullen om op te bergen.

LOCATIE
Het woonhuis is gelegen aan de Lijnbaansgracht tussen het ‘Spiegelpleintje’ en de Spiegelgracht.

Gelegen in het Centrum van Amsterdam, binnen de Grachtengordel, in Het Spiegelkwartier met op loopafstand o.a. het Rijksmuseum en de verschillende bekende musea op het Museumplein, het Leidseplein, de Stadsschouwburg, De Balie, Paradiso, de Melkweg, het DeLaMar theater, het City Theater en natuurlijk het Vondelpark.

FUNDERING
In 2020 heeft funderingsherstel plaatsgevonden aan het linker buurpand Lijnbaansgracht 279 (linkergevel van 280), de mandelige muur van 279 en 280 en gehele achterhuis. Tevens heeft er funderingsverbetering plaatsgevonden aan de voor- en achterzijde van 280. De rechtergevel was reeds opgevangen tijdens het funderingsherstel aan Lijnbaansgracht 281 in 1998.

BIJZONDERHEDEN

Monumentenregister citaat: ‘Het betreft een gebouw uit de 17e eeuw met een gevel uit de 18e eeuw onder een rechte lijst uit de 19e eeuw; het gebouw kent een goede roeden verdeling’.

– Voorzien van CV-installatie, bouwjaar ketel 2013
– EPA label niet verplicht voor een monument
– Parkeren middels vergunningensysteem
– Bordestrap vervangen in 2020
– Rijksmonument sinds 1975
– Gelegen op eigen grond

Woonoppervlakte: circa 146m2
Perceel grootte: circa 52m2

Levering: in overleg.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

NEN 2580/NVM Meetinstructie: De gebruikte meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u zich niet laat vertegenwoordigen door een aankopende makelaar of kundig adviseur acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle van belang zijnde zaken te kunnen overzien. Van toepassing zijn de MVA/NVM voorwaarden.

Show full description

Interested?

Characteristics

Koopprijs
€ 998.000,- k.k.
Status
Verkocht
Perceel oppervlakte
52 m2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
146 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
2 m2
Perceel oppervlakte
52 m2